Λειτουργική ρινοπλαστική: Βήμα – βήμα, η μετεγχειρητική πορεία των ασθενών

Συχνό ερώτημα πριν από μία ρινοπλαστική, αποτελεί η μετεγχειρητική κατάσταση του ασθενούς. Πάντα συζητούμε και λύνουμε τις σχετικές απορίες στην πρώτη μας συνάντηση στο ιατρείο, για να γνωρίζει ο ασθενής τα βήματα της ανάρρωσής του, κατά την οποία είμαστε διαρκώς δίπλα του.

Άμεσα μετεγχειρητικά και για 2 ημέρες, ο ασθενής φέρει πωματισμό (σφουγγαράκια) μέσα στη μύτη, για αποφυγή αιμορραγίας αλλά και σαν εσωτερικό νάρθηκα. Τα μοντέρνα σφουγγαράκια που χρησιμοποιούμε είναι βιοδιασπώμενα, διαλύονται σταδιακά και δεν πονούν καθόλου με την αφαίρεση. Αμέσως μετά την αφαίρεσή τους, ο ασθενής αναπνέει κανονικά.

Παράλληλα, για 7-10 ημέρες μετά την επέμβαση, ο ασθενής φέρει νάρθηκα πάνω στη ράχη της μύτης, για να συγκρατεί σταθερό το σχήμα που επετεύχθη στην εγχείρηση.

Επιστρέφει στη δουλειά περίπου 10 ημέρες μετά την επέμβαση.

Ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να καθαρίζει μόνος του τη μύτη εσωτερικά, σύμφωνα με τις συμβουλές του ιατρού, ή να μας επισκέπτεται στην κλινική τις πρώτες ημέρες, όσες φορές επιθυμεί.

Μετεγχειρητικά, η μύτη δεν έχει πόνο ή μελανιές. Αφαιρώντας τον νάρθηκα, ο ασθενής βλέπει την καινούρια του μύτη, με ελάχιστο πρήξιμο, το οποίο υποχωρεί σε περίπου 2 εβδομάδες.

Σημαντικό είναι να αποφεύγει χτυπήματα στη μύτη κατά τον πρώτο μήνα.

Ο ιατρός Αθανάσιος Σκούρας

…γεννήθηκε στο Μοναστηράκι Αργολίδας. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Άργους το 1973 και εισήχθη στην Στρατιωτική Ιατρική Σχολή με σειρά κατάταξης «πρώτος».Απεφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον Ιούλιο του 1979 και ορκίστηκε Ιατρός του Πολεμικού Ναυτικού.
Ρινοπλαστική

Εάν θέλει κάποιος να μάθει πώς η χειρουργική επέμβαση στην μύτη βελτιώνει την εμφάνιση, την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση και την υγεία πρέπει να ξέρει τι είναι ρινοπλαστική και τι να περιμένει από αυτή.

Ωτοπλαστική

Τα αφεστώτα ώτα – πεταχτά αυτιά – είναι μια δυσμορφία του πτερυγίου του αυτιού το οποίο αποκλίνει – προεξέχει από το κεφάλι περισσότερο από το φυσιολογικό.

 

Μιλήστε σήμερα με τον γιατρό